25 maart 2017 Jan Bartlema

Op zaterdag 25 maart 2017 geeft de gitarist Jan Bartlema een huisconcertje bij mij thuis Stationsweg 23 8401DK Gorredijk.

Toegang is gratis, na afloop wel een collectebus voor een vrijwillige bijdrage. Hapjes en drankjes zijn gratis. Ik hoop op een gezellige muzikale avond.

Heb je zin om te komen, geef het van te voren even op. Vol is vol en het is handig i.v.m. de catering.

 

Jan Bartlema

Jan Bartlema geboren in Zwolle; studeerde gitaar bij Pieter van der Staak en Jorge Oraison. Na zijn opleiding aan het conservatorium vervolgde hij zijn studie bij de Tsjechische gitarist Milan Zelenka, met wie hij ook verscheidene concerten en radio-optredens heeft verzorgd, zowel in deTsjechische republiek als in Nederland. Behalve uitvoeringen met solorecitals en gitaarconcerten met orkest, is hij ook betrokken bij kamermuziekensembles. In zijn repertoirekeuze heeft hij een voorkeur voor originaliteit en zijn zoektocht naar ‘nieuwe muziek’ heeft er toe geleid dat er veel gitaarmuziek aan hem is opgedragen. Vooral muziek van Nederlandse componisten hebben zijn interesse. Er zijn inmiddels 5 cd’s verschenen met werken van o.a. Pieter van der Staak, Annette Kruisbrink en zijn recital CD ‘Oracion’

Deze laatste cd kreeg buitengewoon lovende recencies in o.a “The Classical Guitar magazine” Jan heeft regelmatig uitnodigingen uit Canada en de VS voor soloconcerten en masterclasses.

 

Een voorproefje: